Zbog intenzivne arome koju je teško neutralisati, beli luk „ne miriše“ baš svako. Ipak, činjenica je da je to povrće prepuno zdravih sastojaka, a u mnogim jelima naprosto je nezamenljivo. Uz to se i lako gaji, te iskoristite parče zemlje da posadite neku od jesenjih sorti.
PROČITAJTE I… Grašak: Zrno puno zdravlja
Beli luk je jedna od najpoznatijih vrsta povrća koje je zastupljeno u kuhinjama širom sveta i koristi se i gaji već hiljadama godina. Smatra se da potiče iz Centralne Azije, a zna se da je na tom kontinentu još od nekoliko hiljada godina pre nove ere bio uobičajena namirnica. Osim u ishrani, beli luk ima dugu tradiciju korišćenja u narodnoj medicini na različitim područjima, a kroz istoriju pripisivana su mu i brojna magična svojstva.
OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U AKTUELNOM BROJU MAGAZINA BAŠTA I VRT.
Sledeći broj je u prodaji 10. decembra 2018.
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA WEB SERVISU: novinarnica.net